Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (2023)

Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy S20 FE 5G

Hvorfor kunne ikke bare alle topp-Galaxyene vært som denne?

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (1)

Finn Jarle Kvalheim

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (3)

Innhold

  Denne testen gjelder bare 5G-versjonen«Vinbeskrivelsen» av to raske telefonerSmå forskjellerPlast som tåler litt slitasjeSkjermen: det perfekte kompromissOneUI er bra, men ikke feilfrittKamera - som på S20...ishYtelse:Galaxyen jeg hadde kjøpt

Du vet følelsen av å komme hjem når du har vært lenge ute i regnet?

Det er tørt, varmt og lukten av kaffe sprer seg i kåken mens de kalde og våte fillene byttes i en tørr joggis. Om litt er kaffen klar, som det heter.

Det er akkurat den følelsen Samsung Galaxy S20 FE 5G gir (FE står for «Fan Edition», om du lurte). Den føles som å komme hjem. Hjem til den perfekte middelvei for en toppmodell fra Samsung. Inn fra regnet og bort fra Galaxy S- og Note-serienes dyre gimmicks - bort også fra Galaxy A-seriens altfor kjipe kompromisser.

Galaxy S20 FE 5G er rett og slett Samsung på sitt aller beste. Synd det tok så lang tid å komme hit, og synd at også denne koster en del mer enn konkurrentene. Men det er en uvanlig godt gjennomført telefon fra koreanerne dette her.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (4)

9

Imponerende

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (5)

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (6)Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (7)

Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781B 128GB

(Video) Samsung Galaxy S20 FE 5G Review | Fan Edition One Month Later

9

Imponerende

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (8)

Usedvanlig god Galaxy for pengene.

Fordeler

 • +

  Ikke altfor stor

 • +

  Holder et par dager på en lading

 • +

  Trådløs lading med reverslading

 • +

  Hurtiglader i esken

 • +

  Særdeles bra skjerm

 • +

  Ukomplisert kamerarigg som tar gode bilder

 • +

  Vanntett

 • +

  Greie stereohøyttalere

 • +

  Super ytelse - bedre enn i S20 og Note 20

Ting å tenke på

 • Noen få bugs

 • Bakside i plast

 • Minste modell kunne vært mer fremtidssikker (6GB RAM)

 • Lett å bli forvirret av 4G-versjonen - en helt annen mobil

 • Hvor ble HDR-støtten av?

Denne testen gjelder bare 5G-versjonen

For en gangs skyld velger vi å være helt tydelige på at denne testen kun gjelder halvparten av telefonene i en serie som deler navn. 5G-versjonene av disse telefonene har nemlig svært annerledes maskinvare enn 4G-versjonene, og alle de andre S20-ene og Note 20-ene som har kommet i år. Det er udelt positivt for S20 FE 5G.

Samsung valgt å tilgodese oss med topprosessoren fra Qualcomm i S20 FE 5G. Den yter vesentlig bedre og spiser mindre strøm enn Samsungs egen Exynos-serie for tiden. Derfor føles hele telefonen friskere.

Det er ikke bare den fysiske sammensetningen av produktet som gjør det så bra - det er også den mest velfungerende programvaren i en Samsung på lang tid som bidrar.

Inntrykket er ikke unikt; vi opplevde det samme med Galaxy Z Fold2 for noen uker siden.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (9)

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (10)

Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781B 128GB

Pris
4949

Skjermstørrelse
6.5 Tommer

Trykkskjerm (touchscreen)
Ja

4G (LTE)
Ja

Intern lagringsplass (størrelse)
128 GB

(Video) HUAWEI NOVA 9 VS SAMSUNG S20 FE | FULL COMPARISON | GHANZ TEKNO

Operativsystem (Den siste versjonen)
Android 10 (Android Q)

Lanseringsår
2020
«Vinbeskrivelsen» av to raske telefoner

Som du sikkert vet, omtaler både vi og de fleste andre medier flertallet av årets Galaxy-telefoner som smidige og raske. Og det er de. Men her må det en teit metafor til for å forklare forskjellen på Galaxy S20 FE 5G og på de fleste av de andre telefonene.

Du vet hvordan både små og digre biler kan være raske, sant? Det finnes mange store biler som matcher en kompakt Golf Rs 0–100-tid på 4,8 sekunder. Men de føles helt annerledes. En liten Golf føles kvikk og kastbar, mens de større bilene som regel avslører vekten på det ene eller det andre viset. De smeller deg gjerne tilbake i setet når alle hestene våkner fra dvalen, men de kan bruke litt tid på å våkne når du trykker ned gassen, og du merker at her flytter ting på seg til tross for den høye vekta - ikke fordi vekten er lav og overkommelig.

I denne metaforen er Samsung Galaxy S20 FE 5G den lille og smidige Golfen, mens Galaxy Note 20 Ultra er den enorme, men nesten like raske, Mercedes S500.

Brukeropplevelsen er rett og slett litt «tightere» på alle områder.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (11)

Små forskjeller

For de fleste praktiske formål er en Galaxy S20 FE 5G ment å være lik den rimeligste modellen i S20-serien. Prisen er skrudd noe ned - iallfall om du handler i offisielle kanaler. Men det er noen forskjeller også. I korte trekk er dette ulikhetene:

 • S20 har batteri på 4.000 mAh - FE-modellen har mer, med sine 4.500 mAh
 • Selfiekameraet har høyere oppløsning i S20 FE-modellene
 • Litt større skjerm, men med lavere oppløsning i FE-utgaven, 120 hertz i begge
 • Bakside i plast på Galaxy S20 FE mot glass i S20
 • S20 FE-modellene finnes i versjon med mindre RAM (6 gigabyte mot 8 i S20)
 • Snapdragon 865 i S20 FE 5G mot Exynos 990 i Galaxy S20. Den første er vesentlig bedre
 • Fingerleseren i S20 FE-modellene er optisk, ikke ultrasonisk - bittelitt tregere fingerlesing
 • Ingen HDR-støtte i S20 FE-skjermene

Det er varianten med 6 gigabyte RAM og med 5G-støtte jeg har testet. Vi mistenker som nevnt at varianten med 4G ikke er lik nok til at denne testen er gyldig for også den modellen - her er det altså snakk om svært ulik prosessor på innsiden av mobilen.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (12)

Plast som tåler litt slitasje

Plastbaksiden føles faktisk ikke så gæren, alt tatt i betraktning. Og etter et par uker med telefonen opp og ned av sekken og lommene mine har jeg ikke lagt merke til synlig slitasje på baksiden. Den fortoner seg noe mer slitesterk enn jeg fryktet. I tillegg vet vi jo at plast som regel ikke knuser ved støt.

Størrelsesmessig havner telefonen midt mellom minste S20 og S20+ fra tidligere i år. I mine hender er det en perfekt størrelse. Vekten er merkelig nok bittelitt høyere enn for S20+, som har samme batteristørrelse som Fan Edition-varianten og ellers er en litt større mobil. Kanskje er det plasten og det litt annerledes skjermpanelet som bidrar? En litt større kamerahump på baksiden, i stil mer med Galaxy Note-modellene enn med S20-modellene, kan også tilføre noen ekstra gram rundt midjen for S20 FE.

Alt i alt knurrer jeg litt når jeg hører om plastbaksider på telefoner som koster 8.000 eller mer. Samtidig er pakken her så god at det er vanskelig å irritere seg så veldig i praksis.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (13)

Skjermen: det perfekte kompromiss

Skjermen er utmerket, med sin variable oppfriskingsrate som gjør at den er uanstrengende å se på over lange perioder. Jeg merker ikke noe særlig til den lavere oppløsningen enn i S20-modellene. Så skal det sies at de uansett ikke kan kombinere 120 hertz og maksimal oppløsning, så de viser som regel bare full-HD, de også. Valget av skjerm her er rett og slett meget godt. Hvis du er av typen som ser forskjell på full-HD og 1440p-oppløsning i en 6,5-tommers skjerm vet du det nok selv, og min vurdering vil være mindre relevant for deg.

En viktig forskjell mot de vanlige S20-modellene er at S20 FE 5G ikke har HDR-støtte i skjermen. Det er svært underlig, gitt at vi snakker om en moderne 120 hertz-skjerm, som burde ha alle forutsetninger for å vise HDR.

De fleste nettsteder oppgir at skjermen har dette, men Samsungs eget materiale gjør det ikke. Da jeg undersøkte hvorfor Netflix ikke ville gi HDR-innhold og hva det kom av at Samsungs klassiske videoforbedring er utelatt fra menyene fikk jeg ikke noe klart svar på om støtten faktisk finnes i skjermen eller ikke. Men Samsung bekreftet at du per dags dato ikke får ett HDR-video på skjermen.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (14)

OneUI er bra, men ikke feilfritt

Som alltid er to ting sanne om Samsung; de er flinke til å lage et tiltalende og gjennomtenkt menysystem - men de har også en tendens til å være slurvete med programvaren sin.

One UI er godt å bruke, og som nevnt tidligere - spesielt kvikt på labben i denne telefonen. I tillegg er det organisert sånn at jeg sjelden må strekke tommelen ut av ledd for å nå deler av menyen. Knappene jeg bruker hyppigst er på nedre halvdel av skjermen. Menyene har nyttige «leter du etter?»-lister i bånn, slik at det er lett å finne frem med bare en omtrentlig anelse om hvilken funksjon man leter etter.

Det verste jeg kan si om utformingen til One UI er at noen ganger ligger ikke funksjonene der man forventer det, og i tillegg er designen begynt å få noen år på baken. Kanskje kunne de forbedret det ytterligere? Nuvel. Det er viktigere at Samsung forbedrer stabiliteten.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (15)

Det er kun 6 gigabyte RAM i telefonen jeg har testet. De fleste på dette prisnivået nå har 8 gigabyte, eller til og med 10 til 12 gigabyte. Hadde du spurt meg om jeg kom til å like en Samsung-telefon med så «lite» RAM på tidligere i år, hadde jeg rynket på nesen og krevd å få bruke den.

Nå har jeg brukt den, og jeg er overrasket. Som regel står det ikke på RAM-mengdene. Det er sjelden denne telefonen stenger apper på ... eh, normalt grunnlag - altså fordi den trenger det. Men jeg opplever at den noen ganger bugger. Spesielt når kameraet hentes frem

Med rundt 2-3 gigabyte RAM ledig, som den har mesteparten av tiden, slår det likevel av og til krøll på seg når kameraet kommer på. Enten krever kameraappen til Samsung vanvittige mengder RAM akkurat mens det er på skjermen, eller så er det fortsatt den mest bug-plagede delen av en Samsung-telefon.

Stort sett funker alt bra. Men når alle bakgrunnsapper stenges fordi Samsungs egen kameraapp får fnatt er det irriterende. Spesielt siden det tross alt er en bitteliten fare for at noe et sted i telefonen plutselig har lyst til å bruke mer RAM enn den har.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (16)

Kamera - som på S20...ish

S20 FE 5G er som en vanlig Galaxy S20. Den har klin likt hovedkamera, med super nattfunksjon og det som oppleves som Googles HDR+-funksjon - altså at bildene blir litt mørke i første omgang, men lyses opp etter noen sekunder i bildegalleriet.

Også vidvinkelkameraet her er samme som i S20. Zoom-kameraet derimot har vesentlig lavere oppløsning, og oppleves ikke som like godt. Jeg er glad i et godt zoom-kamera, men alt i alt er antakeligvis vidvinkelkameraet det som flest mobilbrukere bryr seg om av ekstrakameraene på en telefon. Naturlig nok i tillegg til selfiekameraet.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (17)

Og selfiekameraet her er prima i de fleste sammenhenger. Det er en større bildebrikke enn i S20, men den har mer enn tre ganger så mange piksler på seg. I praksis merker jeg ikke allverdens forskjell på de to variantene - og opplever at samtlige S20-er har tilstrekkelig detaljnivå på selfiene. Men hvis man har mye lys til rådighet er jeg ingen motstander mot større bilder, som du altså kan få fra denne.

Verdt å merke seg er den lynraske fokusen og kamerahastigheten til Samsung-mobil å være. Her treffer selv de fleste knipseforsøk på viltre dyr eller småbarn så lenge lyset er godt nok.

Ytelse:

Ytelsen er, ikke overraskende, betydelig bedre enn for selv de dyreste vanlige Samsungene i år. Hverken S20 Ultra eller Galaxy Note 20 Ultra når opp til resultatene fra S20 FE 5G. 4G-versjonen av S20 FE vil derimot yte tilsvarende som de to nevnte modellene, fordi den deler prosessor med dem.

Enda mer tydelig er forskjellen i ytelse når vi ser at den eneste Samsungen på våre breddegrader som matcher Galaxy S20 FE 5G i år er den også temmelig utmerkede Galaxy Z Fold2, hvis største ulempe er den vanvittige prisen på 23.000 ernadollars.

Det er bare Fold2 som har Snapdragon 865 av Samsungene som selges i Norge. I USA har derimot hele toppmodellfamilien til Samsung denne prosessoren. Det kan synes som en liten ting, men det er viktig å få med seg; for det forklarer ulike oppgitte batteritider, omtaler av bugs og testkonklusjoner. For Samsungs produkter er det lurest å holde seg til europeiske tester, siden de amerikanske produktene generelt er så forskjellige.

Men akkurat Galaxy S20 FE 5G er en bitteliten oase som gir oss all den deilige uanstrengte ytelsen som amerikanerne får i sine S20-modeller.

PS! Dette handler ikke så mye om de rene ytelsestallene som det gjør om batteritid, og at telefoner bygget på denne prosessoren rett og slett oppleves som mer velfungerende.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (18)

Galaxyen jeg hadde kjøpt

De andre S20-modellene er flashy, med glass og fancy farger. Galaxy S20 FE 5G derimot er ikke like billedskjønn.

Men den har den uanstrengte ytelsen som du kanskje kjenner fra en OnePlus eller en iPhone. Den der tendensen til at ting skjer akkurat idet du trykker på knappen. Du trenger ikke å løfte fingeren fra skjermen for å se at ting skal skje.

(Video) ⚡️ Kualitas Flagship Harga Irit! Review Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865!)

Batteritiden bare varer og varer og varer. Galaxy S20 Ultra har større batteri, men oppleves som langt dårligere enn S20 FE 5G. Det er spesielt hviletiden som er virkelig bra på S20 FE 5G, som ikke virker å bruke strøm i det hele tatt når den er inaktiv. Men også når skjermen står på krymper prosenttallet i sneglefart sammenliknet med dyrere slektninger.

Og du får nesten alt du forventer av S20-familien. Det er en vanntett telefon, med stereohøyttalere og rask trådløs lading. Den kan reverslade til Samsungs øreplugger eller andre telefoner. Skrur du på en hvilken som helst Bluetooth-dings i nærheten av den spør den om du vil koble til - akkurat som en iPhone mot AirPods, bare at det ikke må være samme merke hodetelefoner.

Det er fantastisk mye å like ved denne telefonen. Og hvis du vurderer hvor høyt du skal gå i Samsungs utvalg akkurat nå, vil jeg oppfordre deg til å heller fundere på om du kanskje skulle gått litt ned. For ser vi bort fra glassbaksiden på de andre S20-ene, og de mange nyttige pennefunksjonene på Galaxy Note 20-telefonene, har du alt å vinne på å velge en Samsung med denne prosessoren.

Dette var S20-en Samsung skulle lansert her i utgangspunktet.

PS! Igjen må jeg få med at dette gjelder bare 5G-versjonen av S20 FE. 4G-versjonen har samme Samsung Exynos-prosessor som de andre S20-modellene og Note 20 Ultra. Det betyr svakere ytelse og vesentlig svakere batteritid. Vil du være helt fremtidssikker går du for S20 FE 5G med 256 gigabyte lagring og 8 gigabyte RAM. Da slipper du helt usikkerheten rundt 6 gigabyte.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (19)

9

Imponerende

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (20)

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (21)Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (22)

Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781B 128GB

9

Imponerende

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (23)

Usedvanlig god Galaxy for pengene.

Fordeler

 • +

  Ikke altfor stor

 • +

  Holder et par dager på en lading

 • +

  Trådløs lading med reverslading

 • +

  Hurtiglader i esken

 • +

  Særdeles bra skjerm

 • +

  Ukomplisert kamerarigg som tar gode bilder

 • +

  Vanntett

 • +

  Greie stereohøyttalere

 • +

  Super ytelse - bedre enn i S20 og Note 20

  (Video) Saat Yang Tepat Beli Samsung Galaxy S20 FE Snapdragon!!

Ting å tenke på

 • Noen få bugs

 • Bakside i plast

 • Minste modell kunne vært mer fremtidssikker (6GB RAM)

 • Lett å bli forvirret av 4G-versjonen - en helt annen mobil

 • Hvor ble HDR-støtten av?

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (24)

Billig toppmodellfølelse

OnePlus Nord 128GB

fra

2890:-

OnePlus Nord starter på rundt 4700 kroner for tiden - altså drygt det halve av S20 FE 5G som koster mellom 8500 og 9200 kroner. Til den prisen mister du noe maskinvare over hele fjøla. Prosessoren er litt svakere, du får ikke trådløs lading og kameraet er heller ikke fullt så godt som hos Samsung. Men den følelsen telefonen gir i vanlig bruk derimot, er så god at den antakeligvis vil lure deg. Telefonen responderer lynende raskt og programvaren er for det meste bugfri og lett å bruke. Nord er en liten genistrek fra OnePlus, i og med at den er så presist "nest best" på nesten alt, samtidig som nest best i dag er mer enn godt nok for de fleste. Når så alt er tilstrekkelig bra, setter den fordelaktige prisen inn nådestøtet mot de skamdyre toppmodellene.

annonse

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (25)

En annen S20-vri?

Samsung Galaxy S20 SM-G980F 128GB

fra

7635:-

Hvis du vil ha muligheten til å ha høyere skjermoppløsning er dette S20-en for deg. Den er også litt mer kompakt enn S20 FE 5G. Med bakside i glass oppleves den som litt mer eksklusiv. Men den har svakere batteritid, og en prosessor som får hele telefonen til å snuble litt oftere i sine egne føtter. Den oppleves ikke som fullt så kvikk i vanlig bruk. Men det er en rask og god mobil, og alle som har hatt en Samsung før vet hva de går til - programvaren er ikke perfekt, men den er gjennomtenkt og produktet virker godt. Kameramessig er kameraene på baksiden så godt som like - minus zoom-funksjonen som er bedre på denne enn på S20 FE-mobilene. Selfiekameraet er marginalt svakere her enn i S20 FE.

annonse

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Test - Tek.no (26)

En mer kompakt toppmodell

Sony Xperia 5 II Dual XQ-AS52

Med en Xperia 5ii går mobilbredden ned fra 7,45 centimeter til 6,8 centimeter. Det høres kanskje ikke så mye ut, men når vi snakker om små hender og akkurat i grenseland store mobiler kan det være alt som skal til. Sony-mobilen gir deg i tillegg OLED-skjerm med 120 hertz og HDR. Maskinvaren på innsiden er like god som i S20 FE 5G, men her er eneste variant utstyrt med 8 gigabyte RAM og litt mer fremtidssikker enn billigste S20 FE. Batteriet er mindre, men batteritiden oppleves som meget god også her. Da vi testet den imponerte den også på kamerafronten - et område der Sony har brukt lang tid på å ta igjen resten av feltet, og senest i fjor slet mot de beste. Nå er det bedring hos japanerne, som tross alt lager langt de fleste kamerabrikkene som brukes i andre mobiler.

annonse

Mer om

GalaxySamsung GalaxyMobiltesterAndroidSamsung

(Video) Galaxy A53 5G vs S20 FE. Which should you buy? Specs, speed test, honest opinion.

annonse

Videos

1. Pixel 7 Pro vs Galaxy S20 FE Camera Test Comparison. DON'T MISS IT!!
(Soto-Tek)
2. Smasung Galaxy S20 FE 3 Months Later
(Tekno Talks)
3. Galaxy A52 5G vs Galaxy S20 FE. Specs, speed and speakers test comparison 🔥🔥🔥.
(Soto-Tek)
4. Samsung Galaxy S20 FE 5G SM-G781F Display Black replacement change easy way (Reparatur)
(Infortek kloten)
5. Samsung Galaxy S20 FE 5G Unboxing - The $699 Surprise
(Soldier Knows Best)
6. Galaxy S20 FE VS Galaxy Note 9. Should you upgrade?🤔 Maybe NOT!!
(Soto-Tek)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated: 09/28/2022

Views: 6497

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.